Omul comunică cu mediul înconjurător prin intermediul chakrelor. Ele asigură un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijloci comunicarea în orice situație. Din fiecare chakra radiază un anumit număr de canale energetice („nadi”) cunoscute în tradiția yoghină sub numele de petale sau spițe energetice. Clarvăzătorii susțin adeseori că văd chakrele ca niște focare de lumină subtilă distinct colorate care au un număr diferit de petale, care pornesc dintr-un punct central. Chakrele sau centrele energetice principale sunt șapte la număr, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale).
„Ajna chakra este „centrul de comandă” (mental). Este al șaselea centru energetic al ființei umane, situat în mijlocul frunții. Ajna reprezintă inteligența, intuiția profundă și conexiunea cu mintea cosmică. De asemenea, coordonează toate chakrele de sub ea. Această chakră este numită astfel, deoarece reprezintă nivelul de conștientizare și armonie în care este posibilă comunicarea directă dintre minte între două persoane.”
Caracteristicile Chakra Ajna – a celui de al treilea ochi:
- Localizare: Punctul declanșator se află în centrul creierului în vârful coloanei vertebrale (în regiunea medulei oblongate și a glandei pineale). Zonele de reflecție asociate sunt în mijlocul frunții și între sprâncene.
- Tattvas (Elemente): Mahat (mintea cosmică) și buddhi (intelectul).
- Aspecte: centrul de control și comandă, scaunul intelectului, o singură vârf, centrul „luminii Sinelui” (conștiința exprimată ca lumină pură) și centrul înțelepciunii, discriminării, cunoașterii directe, percepției extrasenzoriale , precogniție, clarviziune, experiențe din afara corpului și viziuni mistice.
Atunci când această chakră este trezită, nepriceperea minții individuale este dispersată și semnificația și semnificația simbolurilor pâlpâie în percepție.
La nivel fizic, chakra chakra guvernează funcționarea glandelor pineale și hipofize.
Ajna chakra este cunoscută ca centrul siddhis-ului (puteri psihice paranormale), care includ clarviziune și telepatie. Prin practica yoga, pot apărea diverse siddhis (conform înclinațiilor individului), dar nu ar trebui să fim atașați de ele. Atașarea la siddhis este marea piedică legată de chakra chakra și creează cel de-al treilea nod (Rudra Granthi, nodul lui Rudra). Acest nod poate fi străpuns de puterea vairagya (detașare).
Ajna chakra este centrul de comandă, ceea ce înseamnă că cei care o trezesc au control asupra gândurilor, emoțiilor și pranei. Intențiile lor sunt traduse aproape automat în fructe și sunt capabili să trimită liber prana în anumite zone ale corpului prin puterea minții.
Ajra chakra reprezintă un nivel ridicat de conștientizare (cunoscut în sanscrită ca tapah loka), nivelul în care vestigiile imperfecțiunii sunt arse. Aici stă „sabia discriminării” cu care putem smulge toate vălurile iluziei și identificării false. De aceea este cunoscută și sub denumirea de „arderea centrului karmei”. La acest nivel, mintea devine un instrument perfect pentru revelația de sine. Reprezintă nivelul de conștientizare în care începem să realizăm esența din spatele tuturor lucrurilor vizibile. Când mintea devine la fel de clară ca un diamant, ea reflectă propria Sursă, Sinele, ca Conștiința Martorului. Devenim martorul nemuritor al tuturor evenimentelor, inclusiv al minții și corpului nostru. Deși implicat, pasiv sau intens în lila (jocul vieții), doar observăm.
Ajna Chakra este cunoscută de multe nume:
- Este numit „Ochiul Intuiției” datorită clarității și clarității percepției pe care o obținem odată ce această chakră este trezită.
- Se numește Guru Chakra, deoarece guruii aduc idei și inspirație discipolilor lor prin acest centru, unind mintea lor cu cele ale ucenicilor lor.
- În tradiția hindusă, chakra chak se numește Divya Chakshu („Ochiul divin”) sau Jnana Chakshu („Ochiul Cunoașterii”), deoarece este poarta prin care aspiranții spirituali primesc revelații și perspective asupra naturii Realității.
- Este, de asemenea, numit „Ochiul lui Shiva” sau, cu alte cuvinte, ochiul conștiinței.
- Cel mai comun nume al său este „Al treilea ochi” – ochiul psihic care se află în mijlocul frunții. Ochiul este cel care privește spre interior.
În general sunt descrise șapte chakre principale:
- Muladhara (Sanscrită: मूलाधार, Mūlādhāra) Chakra Rădăcină (zona perineului; ultimul os al coloanei vertebrale, coccis)
- Swadhisthana (Sanscrită: स्वाधिष्ठान, Svādhiṣṭhāna) Chakra Sacrală (zona osului sacru; ovar/prostată)
- Manipura (Sanscrită: मणिपूर, Maṇipūra) Chakra plexului solar (zona buricului)
- Anahata (Sanscrită: अनाहत, Anāhata) Chakra inimii (zona inimii, glanda timus)
- Vishuddha (Sanscrită: विशुद्ध, Viśuddha) Chakra gâtului (zona gâtului)
- Ajna (Sanscrită: आज्ञा, Ājñā) Chakra frunții sau al treilea ochi (zona mijlocului frunții; glanda pineală)
- Sahasrara (Sanscrită: सहस्रार, Sahasrāra) Chakra coroanei (zona creștetului capului;glanda hipofiză)
Fiecare bratara este insotita de certificatul de autenticitate si raportul de test cu raxe X.